Zorgverzekering toelichting

DC Game

Het spel

  • Klik op het voorblad. U komt dan in het kaartkeuze scherm.
  • Klik op een hoofdgroep. Dan verschijnen de voedingsdoelkaarten uit die groep.
  • Vul het spel met 10 voedingsdoelkaarten. Hiervoor kiest u een speelkaart door erop te klikken. Daarna plaatst u die speelkaart door op een gestippeld vakje te klikken. Wanneer u 10 kaarten heeft geselecteerd kan het spel beginnen.
  • Klik linksonder op de Start button. U komt dan in het speelveld. Het speelveld is verdeeld in twee helften, die van u en die van uw tegenstander (de computer). Elke speler mag in beide speelhelften spelen. U speelt om beurten. U en uw tegenstander hebben dezelfde 20 speelkaarten, zijnde twee stuks van de door u, in vorig scherm, geselecteerde kaarten. Elke speelkaart zit dus 4 maal in het spel.
  • Rechtsboven op de kaart staan 2 kaartwaardes. De waarde voor de slash (/) is de waarde die geldt als er 1 kaart in de betreffende speelhelft staat. De waarde na de slash (/) is de waarde die geldt als er 2 gelijke kaarten in die speelhelft staan. Met twee gelijke kaarten in die speelhelft staan telt de 2e waarde (na de /) dubbel. Omdat de waardes positief (+) en negatief (-) kunnen zijn kunt u zelf bepalen of u de kaart in uw eigen speelhelft speelt (vanzelfsprekend waar er een positieve waarde uitkomt) of in de speelhelft van uw tegenstander plaatst (met de bedoeling van een negatieve waarde).
  • Wordt dezelfde kaart voor de 3e keer in dezelfde speelhelft gespeeld dan verdwijnen die 3 gelijke kaarten uit het spel. Daarmee kunt u een positieve score bij uw tegenstander of een negatieve score bij uzelf weghalen.
  • Selecteer de kaart welke u, uit uw (onderstaande) speelhand, wilt spelen door erop te klikken. Bepaal dan op welke speelhelft u wilt spelen door op de button “Speel hier” van de speelhelft naar keuze te klikken.
  • De speler die het eerst 100 punten haalt heeft gewonnen. De speler die minder dan 0 punten heeft verliest het spel. Als alle 40 kaarten zijn gespeeld wint degene die op dat moment de hoogste score heeft.

 

Achtergrond van DietCetera Game

The DietCetera Game is een combinatie van voorlichting en spel. Dit staat ook wel bekend als een “applied game” of “serious game”. We geven u naar eigen keuze, kort of uitgebreid, voorlichting over de voedingsdoelen in het spel. Een voedingsdoel is een wens of eis ten opzichte van voeding. We hebben voor u 40 verschillende voedingsdoelen in dit spel verwerkt.

 

Wanneer u met uw cursor (beeldaanwijzer) over de kaart gaat, wordt de kaart iets vergroot. Wanneer u op die kaart dubbelklikt, wordt de kaart verder vergroot. Dan is er ook meer informatie over het voedingsdoel van die kaart te lezen.

 

Meer informatie in twee niveaus. Door op de rechterpijl te klikken krijgt u een kort weetje te zien. Door onderaan de kaart op <lees meer> te klikken krijgt u een zogenaamde voedingsdoelverdieping te zien. Deze extra informatiemogelijkheden kunt u vóór het spel, maar ook tijdens het spel aanroepen. Door op het scherm, buiten de kaart, te klikken wordt de kaart weer verkleind.